Donald Norman


Avui a classe hem tingut una exposició sobre Donald Norman i m'ha semblat un home força curiós i molt interessant. Per això, he tingut curiositat i m’he posat a buscar més informació sobre ell.
Norman no és un dissenyador, sinó un gran crític del disseny. Antropòleg de la vida moderna, estudia la forma en que els humans interactuen amb el món dissenyat. Té en compte i valora el paper de la bellesa, el plaer, la diversió i l'emoció en els dissenys.
Parla i dóna molta importància a les tres funcions cognitives importants en el disseny:
Visceral: És la primera reacció instintiva, si una cosa per naturalesa ens agrada o no. Donald Norman, parla de l’interior del cotxe de la marca Mini. Un interior que a l'usuari li agrada, amb formes rodones i combinant el plàstic negre amb el metal·litzat. Dóna una sensació agradable i divertida.
Conductiva: És la resposta davant d’un efecte de plaer provocat per la eficiència d’un objecte. En aquest cas parla d’un ganivet japonès. Bonic estèticament i que té una primera impressió de funcionar a la perfecció.
Reflexiva: O també anomenat per ell, superego, és la reacció més tardana. És la nostra consciència, la que ens diu si fem bé o malament. Finalment sobre aquesta funció ens parla de quan volem comprar un cotxe i ens decidim per un Hummer. Un cotxe impactant i atractiu, però pensant en el que ens haurem de gastar posteriorment en gasolina, és aquest el cotxe que realment en un futur ens sortirà a conta? Econòmicament parlant, no seria millor un cotxe elèctric?

“Las coses atractives hacen que las persones nos sintamos major, lo que nos lleva a pensar de forma más creatives” D.N.





A continuació us deixo amb un link d’una conferència de D.Norman

This entry was posted on miércoles, 9 de octubre de 2013. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed.